Groepstraining

Vroeger maakten we gebruik van de slogan ‘Tough body & rough mind’. Deze
gedachte zie je nog steeds terug in onze groepstrainingen. Van bokszak- en
circuittrainingen tot Pilates en Hatha yoga, bij ons kun je alle kanten op. Wij hebben er bewust voor gekozen om onze groepslessen laagdrempelig te maken, maar dit wil niet zeggen dat deze lessen niet uitdagend zijn. Elke training en elke oefening is aan te passen aan het eigen niveau.

Crosstraining

In groepsverband een uur lang werken aan je kracht en conditie, dat kan bij de crosstraining van Training Unit. Een full body training waar gebruik wordt gemaakt van eigen lichaamsgewicht, barbells, dumbells, kettlebells en meer. Heb je blessures of voel jij je niet op je gemak met bepaalde oefeningen? Onze trainers passen de lessen graag aan aan jouw niveau. Bij lekker weer verplaatsen we de trainingen ook nog eens naar buiten.

Bokszaktraining

Onze boksers gebruiken vaak de bokszaktraining om te werken aan hun kracht en conditie, maar deze les is voor iedereen met of zonder ervaring zeer geschikt. Een
uur lang trainen en boksen met eigen lichaamsgewicht is voor iedereen uitdagend.
Daarnaast is het ook een prettige manier om stoom af te blazen en spanningen van
je af te trainen.

Pilates

Pilates is een belangrijke bewegingsvorm en wordt steeds vaker aanbevolen en gebruikt als therapie. Tijdens deze lessen leer je je beter bewust te worden van je lichaam; je leert je lichaam te beheersen en hiermee werk je aan een optimale balans. Door met veel aandacht en de juiste ademhaling de spierversterkende oefeningen uit te voeren werk je aan een evenwichtig,soepel en sterk lichaam.

Yoga

Yoga is een combinatie van houdingen, posities en ademhalingsoefeningen die je zowel mentaal en fysiek rust en ontspanning kunnen bieden. Het is een mooie manier om je lichaam gezond en soepel te houden en verbinding te creëren tussen je hoofd en je hart. Doordat je fysiek en mentaal in balans bent helpt het je om bewuster te worden, zowel op de mat als daarnaast. Het maakt niet uit waarom je yoga gaat beoefenen; yoga is zo sterk, dat doet zijn werk wel.

Core

Bij elke sport is het belangrijk dat de rompspieren goed worden getraind. Door middel van core training leer je de rompspieren veilig en effectief te gebruiken. Met deze training creëer je een goede stabiliteit tijdens krachtinspanningen, dit vermindert meteen de kans op blessures. Bovendien verhoog je door core training het rendement uit andere spiergroepen.

Bootcamp

Buiten sporten in de Bladelse bossen en tegelijkertijd werken aan je lichaam, dat kan met de bootcamps van Training Unit. Elk bootcamp is anders, de ene keer maak je kilometers te voet en op de fiets, en de andere keer kun je zwemmen door het Kroonven. Beweging en plezier staan tijdens tijdens deze lessen voorop.

Training Unit biedt jou resultaatgericht sporten met:

• een uitgebalanceerd trainingsprogramma, afgestemd op jouw behoeften
• verschillende trainmomenten, ’s ochtends, ‘s middags en ’s avonds
• indoor & outdoor trainingsmogelijkheden
• gezelligheid en motivatie door trainen in groepsverband