Hendrickx – v.d. Bogaart wereldkampioen!

From the Blog

Hendrickx – v.d. Bogaart wereldkampioen!

In de gietende regen , onvermoeibaar ploeterend door de kleverige diepe Duitse modder , hebben Jan Hendrickx en Ben van den Bogaart zopas  hun missie,  in de eerste manche reeds,  tot een goed einde weten te brengen.

Hendrickx & vd Bogaart zijn wereldkampioen zijspancross 2016. En dat deden ze door als vierde van start te gaan, en na een bekeken race op een veilige derde plaats te arriveren.   Een ongenaakbare Bax-Bax wonnen, voort Adriaenssen-Daiders die behoedzaam naar plaats twee gleden.

De Tsjechische broers Cermak werden vierde, maar vonden nooit de aansluiting bij de drie koplopers, die zélf ook ook veilig ver uit mekaars buurt bleven.  Stuart Brown startte hoopvol als tweede, maar viel reeds in de eerste ronde terug naar  zeven, en finishte uiteindelijk als vijfde na een zware strijd met de verbazende Esten varik-Miil.  Willemsen gaf zijn  jonge bijrijder  Martin Hroch een knappe vuurdoop via een zevende plaats, waarvoor ie lange tijd in de clinch moest met de zeer sterk acterende broers Visscher, die finaal negende werden.   Hermans-van Gaalen werden elf, voor Clohse-Verhagen.  Davy Sanders, wiens helm helemaal vol modder zat, en Roy Bijenhof werden nog 15de.

Vanluchene-Kurpnieks en Dierckens-boxtaele stonden stil vlak na de start, en konden pas als laatste en voorlaatste op pad.   Vanluchene lag halfkoers al terug op een 12de plek, maar viel daarna uit met een kapotte koppeling.   Dierckens-Boxtaele werden 24ste.

Voor Hendrickx-van den Bogaart is de wereldtitel nu definitief binnen.  Adriaenssen-Daiders verkleinden hun achterstand op tweede man Brown, tot drie punten en maken dus nog steeds kans op de zilveren WK-medaille 2016.